onsdag 29 juni 2011

Snöfalken av Stuart Harrison

Så här lyder texten på bokens baksida:
En roman om överlevnad, mod och kärlek - mot alla odds! Sedan Susan Bakers make dog i en jaktolycka har sonen Jamie slutit sig som en mussla. Han talar inte med någon - inte ens modern kan få kontakt med honom. Men när den nyinflyttade grannen Michael Somers hittar en skadskjuten snöfalk förändras allting. Michael har återvänt till den lilla staden Little River Bend efter en lång tids bortovaro och med ett mystiskt förflutet i bagaget. Alla i det tätt sammansvetsade samhället undviker honom och det går rykten om att han begått ett fruktansvärt brott. Susan delar till en början omgivningens misstro mot Michael men kan ändå inte blunda för den gemenskap och vänskap som växer fram mellan honom och Jamie. För första gången på länge visar sonen intresse för något, och hon ser hur Jamie växer när han tillsammans med Michael tränar den stora fågeln. Inom Susan tänds hoppet om att sonens trasiga inre kan läka i takt med snöfalkens gradvisa tillfrisknande. Och kanske vågar även hon tro på en ny och bättre framtid?

Jag drogs med väldigt fort i den här boken. Det var en mysig roman som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Jag fastnade snabbt för en del av romanfigurerna och jag tyckte det var spännande att läsa om hur bandet mellan Michael och falken byggdes upp och hur relationen mellan Jaimie och Michael blev starkare på grund utav den vackra rovfågeln. Lite förutsägbar men en trevlig historia med värme, kärlek och vänskap, så det gör ingenting.

Tyvärr så blev det lite tomt nu när jag läst ut boken, så nu sitter jag och funderar på vad jag ska kunna påbörja för nästa projekt, har ju endel i bokhyllan som jag inte har läst men jag vet inte riktigt vad jag är sugen att sätta tänderna i. Men något ska det bli, jag får återkomma med vad senare;)


Johnsson, over and out;)

Inga kommentarer: